szerző:
hvg.hu

Még nem tudja Csanádpalota polgármestere, mit csinálnak az új sportcsarnok alapkőletételéhez vásárolt urnával. Az ünnepséget kétszer is lefújták, mert senki sem ért rá a minisztériumból, az alapozással viszont jól haladnak, így alapkőletétel biztosan nem lesz – írja a Délmagyarország.

A Csongrád megyei Csanádpalotán először január 21-én akarták lerakni az új sportcsarnok alapkövét, de a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium illetékese akkor nem ért rá, így az ünnepség elmaradt.

A következő időpont február 19-e lett volna, de másodjára is lemondták a ceremóniát Budapestről – olvasható a cikkben.

Kovács Sándor polgármester vásárolt henger alakú alapkőletételi urnát és az önkormányzat különszámot nyomtatott a Palotai Krónikából, hogy a Délmagyarország aznapi számával, a forgalomban lévő pénzekkel és diákok rajzaival együtt földbe helyezhessék az ünnepségen – úgy tűnik, hiába, alapkőletétel biztosan nem lesz már, mert hétfőre elkészül az aljzatbeton.

A polgármester azt mondta: sajnálja, hogy elmaradt az ünnepség, nagyon készültek rá, de örül, hogy a Bodrogi Bau Kft. ettől függetlenül jó ütemben halad a munkával.

A sportcsarnok az iskola és a művelődési ház szomszédságában épül. Küzdőtere 18-szor 30 négyzetméter lesz, és nemcsak kispályás focimeccseket tarthatnak majd itt, kosárlabdázni, röplabdázni és teniszezni is lehet, sőt közösségi rendezvényeket is szervezhetnek ide.

A gyerekek most a régi moziból átalakított kicsi és korszerűtlen tornaszobát használják. A beruházás telje költségvetése, amiben eszközbeszerzés is van, 259 milliós. Az önkormányzatnak csak a közműveket és a telket kellett biztosítania, a pénz teljes egészében központi támogatás.

Kovács Sándor azt tervezi: alapkőletétel helyett bokrétaünnepséget tartanak, ha az építkezés eléri legmagasabb pontját – ez 9 méter lesz. Az avatás augusztus 20-án várható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!