szerző:
hvg.hu

Gyorsított eljárásban állítottak bíróság elé két férfit, mert rátámadtak az ellenük intézkedő rendőrökre a Komárom-Esztergom megyei Csatkán.

Hivatalos személy elleni erőszak miatt bíróság elé állítottak két őrizetben lévő férfit, akik az intézkedő rendőrökre támadtak szerdán késő este – közölte honlapján az ügyészség.

Két járőrt este Csatkára irányítottak, ahol egy autóval balesetet okoztak. A rendőrök este 11 óra után érkeztek a helyszínre, és elkezdték az intézkedést a sofőr és utasa ellen.

A vezető kiszállt a kocsiból, és kezébe vette az elemlámpaként és egyben sokkolóként funkcionáló eszközt, de ezt a rendőr észlelte, és kiütötte a kezéből. Ekkor a férfi megragadta a járőr ruházatát, a láthatósági mellényét elszakította. Mivel nem hagyta abba a támadást, a rendőrök a földre vitték és megbilincselték. Közben a férfi barátja a járőrtársa segítségére siető rendőrt mellkason rúgta.

A Komáromi Járásbíróság az elkövetőkkel szemben – nem jogerősen – börtönbüntetést szabott ki, illetőleg eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától.