szerző:
hvg.hu

A tavalyi március 15-én Vlagyimir Putyin budapesti látogatása miatt maradt ki a lengyeltrip, idén viszont 3-4 ezer Orbán-szimpatizáns érkezhet a fővárosba.

Istmét tömegesen érkeznek a lengyelek, hogy a magyar nemzeti ünnepen kifejezzék szimpátiájukat az Orbán-kormánnyal - szúrta ki az Origo a Gazeta Polska honlapján. A lap támogatói klubja szervezet a demonstratív társasutazást.

A szervezők 3-4 ezer Orbán-szimpatizáns lengyel megjelenésére számítanak a március 14-től 16-ig tartó Nagy Utazás Magyarországra nevű programon. Különvonatot is bérelnek az utazóknak.

2014. március 15-én vonuló lengyelek. Szolidaritás.
©

A lengyel szimpátiatüntetés tavaly a budapesti Orbán-Putyin találkozó miatt maradt el, az idei moszkvai találkozó viszont nem volt akadály, mivel ott tisztán üzleti kérdésekről esett szó, és azzal nincs semmi probléma - mondta az Origónak a Gazeta Polsa támogatói klubjának elnöke, Ryszard Kapuściński, a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) párt korábbi krakkói jelöltje.

A klubelnök nem tud róla, hogy magyar politikus hivatalosan fogadná őket, de örülne neki. Elmondta, azért jönnek, mert a barátságukról akarják biztosítani a magyarokat, és el akarják mondani, hogy szerintük Orbán Viktor jól kezelte a menekültválságot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!