szerző:
hvg.hu

Karancskeszin, Rigyácon és Fancsalon is szavazniuk kellett a helyieknek vasárnap.

A független Királyhegyi Gyulát választották Karancskeszi polgármesterévé a vasárnapi időközi választáson. A Nógrád megyei faluban azért kellett kiírni voksolást, mert  Kurunczi István, Karancskeszi független polgármestere, aki 2006-tól irányította a községet, novemberben hunyt el.

Rigyácon is választások voltak, ahol Kántor László (független) eddigi alpolgármestert választották meg a Zalai megyei település új vezetőjének. Rigyácon azért kellett időközi választást kiírni, mert Homály Balázs (független), az eddigi polgármester tavaly november 27-i hatállyal lemondott, döntését azzal indokolta, hogy nem tudott együttműködni a képviselő-testülettel.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Fancsalon Isóczki Lajos (független) lett a befutó, ezután ő irányíthatja a 350 lakosú települést. Ott azért  kellett időközi választást kiírni, mert a település képviselő-testülete tavaly novemberben feloszlatta magát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!