szerző:
hvg.hu/MTI

Konferenciát tartanak a kormány migránspolitikáját támogató önkormányzatok.

Konferenciára hívják össze jövő szombatra azoknak a településeknek a vezetőit, amelyek kiálltak a kormány bevándorlásellenes politikája mellett - közölte Kocsis Máté, Józsefváros kormánypárti polgármestere.

Kocsis Máté azt mondta: eddig 871 település képviselő-testülete kötelezte el magát nyilatkozat elfogadásával a kormány bevándorlásellenes politikája mellett, de további önkormányzatok is csatlakozhatnak ehhez az együttműködéshez.

A jövő szombati konferencián az illegális bevándorlás okozta problémák mellett arról is beszélnek majd, hogy mivel tudják segíteni a kormány munkáját az illegális bevándorlással kapcsolatban és a kötelező bevándorlási kvótáról kezdeményezett népszavazást - közölte a fideszes politikus.

Mint a hvg.hu korábban megtudta, a kormány azzal igyekszik aládúcolni a menekültpolitikáját, hogy felmutatja, mennyi sok (amúgy kormánypárti vezetésű) önkormányzat utasítja el az EU menekültkvótás elvárását.

Orbán Viktor miniszterelnök pedig a múlt héten bejelentette, népszavazást írnak ki menekültkvóta-kérdésben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!