szerző:
hvg.hu

Mintegy 8,6 milliárd forintnyi, közel 90 ezer lejárt számlát fizetett ki a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, a második számlacsomag kifizetésére következő hétvégén kerülhet sor.

Amikor a Klik 17 milliárd forintos tartozása merült fel, csak kevesen gondolhatták, hogy milyen összetett tartozásról van szó, a több ezer intézménynek nem csak közüzemi számláinál, hanem a más dologi kiadásainál is elúszott a Klik a kifizetésekkel. Hanesz József, a Klik leváltott vezetője is elismerte korábban, hogy csak a tanárok rendszeres fizetésére maradt keretük.

Január első hetében 8,6 millárd forint értékben közel 90 ezer számlát fizetett ki a Klik, a következő fizetési kör a hét végéig történik – írja a Magyar Idők. A kormány 38 milliárd forintot adott a Kliknek, ebből kell rendezni a tartozásokat, feltölteni a kiürült készleteket (krétát, papírt, hétköznapi taneszközöket), valamint a fennmaradó összegből kell megoldani a Klik tervezett átalakításáig az alultervezett költségvetést. Az átszervezés Áder János köztársasági elnök húgára, Pölöskei Gábornéra hárul.