szerző:
hvg.hu/MTI

A kopaszok balhéja miatt egy jogtiprást jelképező bakancsot raktak Orbán Viktor asztalára a szocialisták.

Jogtipró-díjat adott át Orbán Viktornak a szocialista Harangozó Tamás a parlamentben. Illetve személyesen nem tudta átadni, mert Orbán Brüsszelben van az EU-csúcson, ahol az unió a török kormányfővel alkudozik azon, hogy hogyan lehetne lefékezni az Európába tartó menekülthullámot. Harangozó ezért a jogtiprást szimbolizáló bakancsot a miniszterelnök asztalára tette.

©

A szocialista képviselő a két héttel ezelőtti, Nemzeti Választási Irodánál történtek miatt adott díjat Orbánnak, ott kopasz férfiak egy csoportja elállta Nyakó István szocialista képviselő útját, és emiatt nem tudott beadni egy népszavazási kezdeményezést. Harangozó szeriint amíg a felelősöket nem büntetik meg, amíg Kubatov Gábor szerepét nem tisztázzák, és nem távolítják el a Fidesz alelnöki posztjáról, addig teljesen jogosan gondolja az ország, Orbán Viktor személyes utasítására akadályozták meg a népszavazást. 

A fideszes Németh Szilárd azt javasolta, Harangozó Tamásnak, hogy vigye el "a véres bakancsot", valószínűleg hiányzik egy 2006-os verőlegényük lábáról. Elmondta, a miniszterelnök és a kormánypárt is hitet tettek amellett, hogy a népszavazást a legerősebb legitimációs forrásnak tartják.

A rezsibiztos aztán arról kezdett beszélni a múlt hét hétfői oktatási demonstráció kapcsán beszélt arról is, hogy a felnőttek nem használhatják a eszközként a gyereket. Szerinte a politikának nincs helye az iskolában, a felnőttek nem bújhatnak a gyáván a gyerekek háta mögé konfliktusaikban.

Németh szerint a tiltakozók nem mondták le az iskolai ebédet, ezért súlyos közpénzeket herdáltak el, Csepelen például az ebédek le nem mondása 598 ezer 210 forintba került az egykori csepeli polgármester szerint.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!