szerző:
hvg.hu

Egy koszovói férfi szeptember óta harmadszor tér vissza az átvágott kerítésen keresztül. Egyszer már jogerősen felfüggesztettet kapott, és kitiltották Magyarországról. Most 1 év letöltendőre ítélték, de a döntés egyelőre nem jogerős.

Először szabtak ki végrehajtandó börtönt egy, a határzárat illegálisan átlépő migránsra – közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A koszovói férfi a migrációs válsághelyzet kihirdetése óta harmadszor lépett be illegálisan Magyarország területére, emiatt az ügyészség gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

Először 2015 szeptemberében két évre kiutasították a határzár átlépése miatt, de idén február 10-én újra visszatért: akkor 11 hónap börtönre ítélték, de két évre felfüggesztve. Alighogy az ítélet jogerőre emelkedett, az illető március 5-én reggel ismét megpróbált átjutni a mások által már átvágott drótkerítésen. Őrizetbe vették, bíróság elé állították, és ezúttal 1 év letöltendőre ítélték, valamint 4 évre kitiltották Magyarországról. A bíróság elrendelte előzetes letartóztatását is.

Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, de a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így a döntés nem jogerős.

©