szerző:
hvg.hu

Egyenválaszban tagadta meg Habony Árpádot majdnem az összes minisztérium. Azt írták, Habony nem áll velük jogviszonyban, nem politikus, nincs hatása a politikájukra, de az nem mindig derült ki, hogy most akkor van-e állandó belépője, vagy sincs.

Szabó Szabolcs, az Együtt parlamenti képviselője kérdezte végig írásbeli kérdésben a minisztereket, hogy mikor járt az egyes minisztériumokban utoljára Habony Árpád, kivel egyeztetett és miről, milyen minőségben, van-e állandó belépője, és kap-e tiszteletdíjat.

Az Emmi, a Földművelésügyi Minisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, a Külügyminisztérium, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium egyenválaszt adott, amely így hangzik:

Habony Árpád nem áll és nem állt jogviszonyban soha egyetlen kormányzati szervvel vagy személlyel, így a minisztériummal sem. Közfunkciót nem tölt be, nem politikus, semmilyen közéleti tevékenységet nem végez. Aki kikérte, ismeretségi alapon kérte ki mások mellett az ő véleményét is. Egy jobboldali meggyőződésű ember, aki mindenféle ellentételezés nélkül elmondhatta a magánvéleményét. Érdemi befolyása a politikánkra, a minisztérium működésére soha nem volt.

Az egyen minisztériumi válaszból egyébként az nem derült ki, hogy egyébként van-e Habonynak állandó belépője, arra pedig senki sem válaszolt, hogy mikor járt ott utoljára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium viszont megtoldotta a válaszát azzal, hogy Habonynak nincs állandó belépője az NGM-be és megbízási szerződése sincs, az Igazságügyminisztérium pedig közölte, Habony "nem járt az Igazságügyi Minisztériumban, nincs állandó belépője és nem kap tiszteletdíjat sem".

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszterként azt írta, Habony "a Miniszterelnökség egyik értekezletére sem hivatalos, semmilyen tiszteletdíjban nem részesült, valamint semmilyen jogviszonyban nem áll" a minisztériummal.

A Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda pedig egyelőre nem válaszolt az ügyben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!