szerző:
hvg.hu

Ízléstelen videóval harangozták be pont nőnapon a Fradi következő hazai meccsét. Most kiderült, ki készítette a reklámot, amitől még a klub is elhatárolódott.

A Groupama Aréna hivatalos Facebook-oldalán jelent meg az a videó, amely később komoly vitát generált a közösségi oldalakon. A videó az FTC–Puskás Akadémia meccs beharangozójaként töltötték fel az oldalra, de tartalma erősen szexista volt. A reklám sztorija szerint egy kukkoló nézte végig, ahogy egy bírónő átöltözik. Erről a videóról van szó:

Az Átlátszó elkezdett körbekérdezni az ügyben, és több helyről is választ kaptak. A stadion névadója, a Groupama Biztosító az FTC-re hárította a felelősséget, és hozzátették, hogy a videó tartalma a Groupama Biztosító cégfilozófiájával és kultúrájával összeegyeztethetetlen.

Később a Fradi is tagadta, hogy köze lenne a szexista beharangozóhoz, és válaszukban hangsúlyozták, a reklám nekik sem tetszik.

Végül a stadiont üzemeltető francia cég, a Lagardere Sports Hungary vállalta magára a felelősséget, és elismerték, hogy a reklámról sem a klubnak, sem a stadion névadó szponzorának nem volt tudomása. A Lagardere Sports Hungary elnézést kért azoktól, akiket megbántott, és közleményükben kifejezték a hölgyek iránt érzett nagyrabecsülésüket és tiszteletüket.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!