szerző:
hvg.hu

Egy kardiológiai vizsgálatra nyolc hónapot kellett volna várnia a feleségének Miskolcon, ezért Borsos László egymaga kezdett demonstrációba a miskolci kórház előtt.

Egymaga kezdett demonstrálni egy Borsos László nevű férfi Miskolcon a Semmelweis Kórház bejáratánál, miután kiderült, hogy a felesége nyolc hónapra kapott előjegyzést egy kontrollvizsgálatra - írja a Borsod megyei online lap, a Boon.hu.

Borsos László molinókkal vonult ki a kórház elé, ezeken azt követeli, hogy "Állítsák le az egészségügy tönkretételét", "Emberséges bánásmódot és ellátást", illetve felteszi azt a kérdést, hogy "Saját hozzátartozóitokkal is így bánnátok? 8 hónap várakozás egy kontrollvizsgálatra?"

©

A férfi a lapnak elmondta, a nemzeti ünnepet kivéve március 7-től 25-ig kapott engedélyt a rendőrségtől az egyszemélyes demonstrációra.

Borsos László elmesélte azt is, nemrég az anyósa kórházba került, és hat órába telt, mire kiderítette, hogy hol van pontosan. Ezután a felesége, aki 36 évig dolgozott az egészségügyben Miskolcon, de azóta leszázalékolták, időpontot kért kardiológiai vizsgálatra, mert csak évenkénti szakorvosi véleménnyel írhatja fel a háziorvosa a gyógyszerét. Egy héttel ezelőtt csak novemberre akarták előjegyezni, végül mint volt egészségügyi dolgozó egy április végi időpontot kapott.

"Meg kell fizetni az orvosokat, hogy ne menjenek el. Én a családomért harcolok!" – mondta a férfi a lapnak.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!