szerző:
hvg.hu

A kormánypárti Magyar Idők szerint egy NATO-tiszt és az IMF volt magyarországi képviselője is gyanúsított lehet a kémkedéssel vádolt magyar üzletemberek ügyében.

Egy NATO-tisztet és az IMF egykori magyarországi képviselet-vezetőjét is meggyanúsítaná a rendőrség a kémkedéssel gyanúsított két magyar ügyében – írja a Magyar Idők.

Mint azt korábban megírtuk, azzal gyanúsítanak két magyart, az üzletember M. Norbertet és az Orbán Miniszterelnöki Hivatalában, illetve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban is dolgozó B. Béla Szabolcsot, hogy Egyesült Államoknak és a Nemzetközi Valutaalapnak kémkedtek. M. Norbert az Arcade LLC tulajdonosa volt, B. Béla Szabolcs ennek magyarországi képviselője.

A kormánypárti Magyar Idők most azt írja, a B. Béla Szabolcs számítógépén talált dokumentumok alapján került a NATO-tiszt és az IMF-képviselő is a Nemzeti Nyomozó Iroda látóterébe, M. Norbert ügyvédje a dokumentumok között volt ugyanis "Magyarország stratégiai védelmi terve" is, ezt állítólag átadták a NATO és az IMF képviselőinek.

A rendőrség szerint egyébként M. Norbert egy Birodalom nevű kémszervezet tagja volt, de M. Norbert szerint ez egy "fantasyközösség" volt, és bár tagja volt több prominens üzletember és politikus is, igazából csak beceneveket adtak egymásnak, történelmi esteket tartottak, lekvárt főztek, hógolyóztak és főzőcskéztek együtt – írja a Magyar Idők.