szerző:
MTI

Február 29. és március 6. között az előző hetinél 17 százalékkal kevesebb beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Levonulóban van az influenzajárvány, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) legfrissebb összesített adatai szerint. Az adatok azt mutatják, hogy az országban február 29. és március 6. között az előző hetinél 17 százalékkal kevesebben mentek orvoshoz az influenza tüneteivel.

©

A jelentés szerint a 9. héten Budapesten és 15 megyében csökkent, két megyében (Somogy, Vas) nem változott, két megyében (Csongrád, Hajdú-Bihar) viszont emelkedett az influenzaszerű megbetegedés miatt orvoshoz fordulók száma a 8. héthez viszonyítva.

Az orvosnál megjelent betegek kormegoszlásában nem történt lényeges változás az előző hetekhez képest, továbbra is a gyerekeket érinti leginkább a betegség.

Az epidemiológiai központ honlapján közzétett jelentés szerint az OEK laboratóriumában végzett virológiai vizsgálatok során a betegek túlnyomó többségénél influenza B vírust mutattak ki.

Az influenzajárvány miatt továbbra is a főváros és tizenhárom megye több egészségügyi intézményében van részleges vagy teljes látogatási tilalom.