szerző:
hvg.hu

A határon szembesült a Jobbik alelnöke, Szávay István azzal, hogy három évig nem léphet be Romániába.

Nem léphet be tavaly október óta Romániába Szávay István, a Jobbik alelnöke, aki ezzel kedd este szembesült a határon – írja az Index.

Szávayt 2014-ben "szélsőségesen nacionalista tevékenységet folytató szervezet tagjaként" egyszer már Zagyva György Gyulával, a Jobbik képviselőjével, Tyirityán Zsolttal, a Betyársereg tagjával és Mikola Bélával, az Új Magyar Gárda tagjával együtt kitiltották egy évre, Mikola Bélát később öt évre tiltották ki.

Az Index most azt írja, Szávay kedd este szembesült azzal, hogy nem engedik be Romániába, ugyanis hónapokkal ezelőtt kitiltották. A jobbikos politikus Erdélybe utazott volna, hogy részt vegyen a Székely Szabadság Napján, és ezzel ismét kiálljon Székelyföld területi autonómiája mellett, de közel félórás várakoztatás után az ártándi román határőr közölte: nem engedheti tovább, mert három évre kitiltották az országból.

A döntés 2015. október 21. óta érvényes. Szávay azt írta, az Emberi Jogok Európai Bíróságához akar fordulni az ügyben.

Szávay a jobb oldalon fogja a székely zászlót
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!