szerző:
hvg.hu

Vagy az Euópa Tanács intése és az emberi Jogok Európai Egyezménye hatotta meg a kormányt, vagy több bebörtönözöttre számít.

Ki tudja, mi áll a háttérben, elképzelhető, hogy a kormány meghallotta az Európa Tanács évről évre megszólaló kritikáját a magyar börtönhelyzetről, hisz pl. 2014-ben az EU-ban Magyarországon voltak a legzsúfoltabbak a börtönök. Állhat más is a háttérben, a lényeg az, hogy a kormány a csütörtök este megjelent Magyar Közlönyben - a 444 szúrta ki - meghirdette, hogy a következő években gőzerővel bővítik a börtönöket.

2016-ban 1243,1 millió

2017-ben 30390,6 millió

2018-ban 51 348 millió

2019-ben pedig 19 921 millió

forint jut majd férőhelybővítésre.

A kormányhatározat az Emberi Jogok Európai Egyezményére hivatkozik, mely szerint Magyarország ezzel tud eleget tenni azon szakasznak, mely szerint senkit sem lehet embertelen vagy meglaázó bánásmódnak, büntetésnek alávetni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!