szerző:
hvg.hu

Nemcsak a Széll Kálmán tér elrendezése, vágányhálózata, úthálózata, világítása és zöldfelülete újult meg, hanem az újonnan kialakított buszmegállók tábláinál is jött némi frissítés. A Ferenciek terén és a Határ úton már vannak ilyen táblák, és az ígéretek szerint az összes nagyobb végállomáson, csomópontban lecserélik az új dizájnra az évtizedek óta megszokott fémtáblákat.

A BKK szerint a Széll Kálmán téren összesen tizenkilenc új buszmegállótáblát helyeznek ki, ezek áttekinthetőbbek és több információt tartalmaznak, mint a korábbiak. Zászló formájúak, és a megálló neve mellett messziről is jól látható az érintett járatok száma.

©
©
©
©

A menetrendeket a kerekesszékes utasok szemmagasságába helyezték, valamint a táblák talpát úgy alakították ki, hogy a babakocsi vagy kerekesszék ne ütközhessen bele. A Széll Kálmán téren pár napig még kint lesznek a régi mobil táblák is – írják a BKK Facebook-oldalán.

 

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!