szerző:
hvg.hu

Levelet írt a Fidesz-központnak a népszavazási kezdeményezéséről az a férfi, aki végül visszavonta a beadványát február 24-én, néhány perccel a kormány népszavazási kérdésének beterjesztése előtt. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője szerint így szerezték meg Csabai József elérhetőségét. Rogán Antaltól Fodor Gábor képviselő kérdezte meg, honnan voltak meg a férfi személyes adatai, amelyek segítségével fel tudták vele venni kapcsolatot.

Február végén kisebb csavarral sikerült benyújtania a kormánynak a menekültkvótával kapcsolatos népszavazási kérdését.

Az ügyben egy magánszemélynek, Csabai Józsefnek is volt egy kezdeményezése, amelyet a kormányt megelőzve, egy héttel korábban adott be az Országos Választási Irodának. A beadványt azonban február 24-én visszavonta, méghozzá nagyjából nyolc perccel a kormány beterjesztése előtt.

Mint kiderült, Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke személyes kérésére tette ezt meg, és biztosította így, hogy Orbánékat ne előzhesse meg senki.

Adott volt a kérdés, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője hogyan szerezte meg egy magánszemély adatait, amelyekkel aztán fel tudta vele venni a kapcsolatot. A kérdést végül Fodor Gábor, a liberálisokat képviselő független politikus tette fel írásban Rogán Antalnak.

„Csabai József levélben tájékoztatta a Fidesz országos központját arról, hogy népszavazási kérdést nyújtott be, ilyen formában értesült a Miniszterelnöki Kabinetiroda az elérhetőségéről” – válaszolt Rogán Antal.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!