szerző:
hvg.hu

A magyar Josef Fritzl nem folytatott vérfertőző viszonyt áldozatával, "csak" megfosztotta nyugdíjától, és nyomorúságos körülmények között tartotta. Az idős nő, aki nyolc évig csak sejthette, hogy nappal van-e, vagy éjszaka, ma képtelen megszólalni, beszámíthatatlan állapotban van.

Nyolc évig egy VIII. kerületi pincében, egy sötét lyukban tartottak fogva egy asszonyt a nyugdíjáért – értesült a Blikk. A fogvatartók többen voltak, egyikük az idős nő családtagja volt.

Az asszony nyolc éven át azt sem tudta, nappal van-e, vagy éjszaka. Az őt fogva tartók épp csak annyit adtak neki enni, amennyi az életben maradáshoz kellett, és csak a legminimálisabb gondoskodást nyújtották neki. Nyugdíjából eközben egy fillért nem látott. Akkora trauma érte, hogy a mai napig képtelen megszólalni.

A fogságból nemrég szabadult asszonyt ma a családok átmeneti otthonának egyik dunántúli krízisközpontja gondozza. Az alapítványnál azt mondták, a nő beszámíthatatlan állapotban van, az ügyet pedig a rendőrség vizsgálja.

2008-ban az ausztriai Amstetten réme, Josef Fritzl által elkövetett bűncselekmény sokkolta a nemzetközi közvéleményt. Az osztrák férfi 24 éven át tartotta fogva saját lányát. Vérfertőző viszonyukból hét gyermek is született. Az osztrák Natascha Kampusch-t 10 éves korában rabolták el, majd nyolc évig egy pincében tartották fogva. Neki sikerült megszöknie a fogságból.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!