szerző:
hvg.hu

A Klik most nem tartozik a tarnazsadányi iskolánál a szippantást végző cégnek, de azért beígérték az amúgy is rosszul kinéző mosdók felújítását.

Nem igaz, hogy tartozik a Klik a szippantós cégnek Tarnazsadányban – írja a Magyar Idők. A tarnazsadányi iskola ürülékkel elárasztott vizesblokkjáról készült kép bejárta az egész magyar médiát, a Heves megyei online lap ugyanis arról számolt be, hogy a szippantós cégnek már három havonta nem fizette ki a számlákat a Klik, ezért két hete nem mentek el szippantani.

A Magyar Idők pénteken viszont azt írta, ez nem igaz, a Klik azt közölte, hogy a tarnazsadányi iskola nem tartozik a szippantóscégnek, de az állapotok miatt azonnali jelentést kértek az intézménytől.

A Klik azt is közölte, hogy az elfogadhatatlan állapotok miatt új mosdókat fognak kialakítani. A felújításról már korábban is szó volt, a Klik ígéretei szerint már 2014 decemberében el kellett volna végezni a munkálatokat, de pénz hiányában ez nem történt meg. A Magyar Idők most azt írja, a kivitelezéssel kapcsolatos teendők már folyamatban vannak.

©
Szécsi Gyuláné, az iskola igazgató-helyettese a Heol.hu-nak utólag egyébként azt mondta, tényleg nincs tartozása a Kliknek a szippantós cég felé, ő egy tavalyi helyzetről beszélt korábban. A helyi szippantós cég képviselője szerint volt már olyan, hogy az iskola udvarán állt a szennyvíz a magas belvízszint miatt, ilyenkor sűrűbben szokott szippantani. A polgármester elmondása szerint az ÁNTSZ a megjelent cikkek után felmérte az iskola állapotát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!