szerző:
MTI

A Jobbik elnöke a Magyar Időknek adott interjúban arról, beszélt, hogy nem látja bizonyítottnak Kovács Béla kémkedését. Vona szerint a salgótarjáni választási eredmény ellenére a baloldal szétesett, így a Jobbik az igazi ellenzéki erő. Simicskával való találkozása "emberi és szimpatikus volt".

A Magyar Idők pénteki számában megjelent interjúban az ellenzéki párt elnöke azt mondta: nincs, és soha nem is volt semmilyen orosz támogatás, semmiféle külföldi forrást nem fogadna el. Azt ugyanakkor támogatná Vona Gábor, hogy az összes parlamenti párt külföldi forrásait alaposan megvizsgálják.

Kovács Béla ügyéről azt mondta: régóta nincs új információ az eljárásról. Emlékeztetett: kezdetektől azt mondta, szeretné látni, mik a bizonyítékok, mi a valóság, és ha Kovács Béla kém, akkor tudja, mi a dolga; a Jobbikban nincs helye kémnek. Kitért arra is, hogy nyolcmillió forintot fogadtak el tőle, még 2010 előtt, ami nem egy nagy összeg, és szerepelt is a hivatalos beszámolóikban. Megjegyezte: Kovács Béla megvádolása mellett létezik egy valódi kémbotrány is: több kormányközeli személyt kémkedés miatt őrizetbe vettek a napokban.

A salgótarjáni eredményről azt mondta, hogy az a Fidesz veresége. “Ahogy az Veszprémben, Tapolcán, Ózdon, úgy Salgótarjánban is kiderült, a népszerűségi mutatók ellenére kormányváltó hangulat van, az emberek arra a jelöltre, arra a pártra szavaznak, amelyről elhiszik, hogy meg tudja verni a Fideszt” – mondta a Jobbik elnöke. Hozzátette: nekik van a legjobb pozíciójuk arra, hogy az országgyűlési választáson megverjék a kormánypártot.

A Jobbik elnöke a Simicska Lajossal való találkozásáról is vallott, erről azt mondta, "emberi és szimpatikus volt". “Ugyanakkor amit hallott, abban voltak rémisztő dolgok” – jegyezte meg, hozzátéve: azóta nincs közöttük kapcsolat, de meglepte, hogy mennyire nyíltan és mennyire őszintén beszélgettek.

Vona Gábor kitért arra is, hogy az unortodox gazdaságpolitika bizonyos elemei a Jobbik számára is szimpatikusak. Például önmagában azzal nincs baj, hogy a jegybank vezetője, Matolcsy György alternatív gazdasági képletekben gondolkodik, de szerinte itt másról van szó: a jegybank közpénzekkel gazdálkodik,  azok elköltését akarta a Fidesz titkosítani, véli Vona.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!