szerző:
hvg.hu

A korábbi híresztelésekkel ellentétben gyilkosa nem megfojtotta, hanem megkéselte a szombat hajnalban a bulizásból hazafele tartó M. Vivient. Az ügyészség kezdeményezte a gyanúsított fiú előzetes letartóztatását.

Az ügyészség kezdeményezte a Népligetből hazafele szombat hajnalban meggyilkolt 20 éves kakucsi lány, M. Vivien ügyében gyanúsított szintén 20 éves és kakucsi K. Bálint előzetes letartóztatását – közölte a Pest Megyei Főügyészség.

Az ügyészség azt közölte, M. Vivien és K. Bálint még az általános iskolából ismerték egymást, februárban pedig több üzenetet is váltottak a Facebookon. 

A lány március 4-én, múlt pénteken este a barátaival a Liget Clubban szórakozott, majd hajnalban telefonon találkozót beszélt meg a gyanúsítottal, ezért a férfi gépkocsival elment a Népligethez, ahonnan Kakucsra indultak.

K. Bálint viszont a falu közeli erdőben megállította a gépkocsit, elővett egy vadásztőrt és azzal többször megszúrta a sértettet, aki a szúrások következtében a helyszínen életét vesztette. Ezt követően lány holttestét az erdőbe húzta, ott a kabátjáával és ágakkal letakarta. A kést és a lány táskáját a közeli patakba dobta, majd hazament.

A férfit a lány eltűnése miatt eljárást indító Dabasi Rendőrkapitányság és a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói három napon belül azonosították és elfogták. Mivel okkal lehet tartani attól, hogy a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított férfi a nyomozás során megszökne, a Pest Megyei Főügyészség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását.

A Velvet úgy tudja, azt is vizsgálják, hogy a gyanúsított fogyasztott-e kábítószert vagy alkoholt. A Blikk szerint a fiúnak voltak már korábban drogproblémái.

A lány múlt péntek este egy szülinapot ünnepelt a Népligetben a Liget Clubban, ahonnan hazaindult, de nem érkezett haza. Először eltűntként kezelték, csütörtökön azonban egy dabasi erdőben megtalálták a holttestét. A gyilkossággal gyanúsított K. Bálint a rendőröknek beismerte a gyilkosságot, úgy tudni, végül ő maga mutatta meg a rendőröknek, hogy hol rejtette el a holttestet.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!