szerző:
hvg.hu

Az oktatási államtitkár a Magyar Időknek adott interjúban gyakorlatilag megüzente, hogy a Szent István Gimnázium tanárának jogviszonyát fel kell függeszteni.

„Az látszik, hogy Pukli István után kell még valaki, akit fel lehet építeni, és úgy tűnik, hogy erre a tanárnőre esett a választás. Ebben az esetben az iskolaigazgatónak és a tankerületi igazgatónak kell eljárni, és meg kell szüntetni a jogviszonyát, mert a munkaköri leírásában szerepel, hogy értékelnie kell a gyerekeket. Ha nem teszi, fegyelmi vétséget követ el. Ahogy korábban már mondtam: a gyermek nem lehet játékszer ebben az ügyben” – fejtette ki az amúgy most is a kerekasztalra épülő tárgyalásokat szorgalmazó interjúban Palkovics László.

©

Mint írtuk Szalayné Tahy Zsuzsa, a Szent István Gimnázium informatika tanára sztrájkba kezd március 15-től, ennek következtében nem fog jegyeket beírni a gyerekeknek, amíg nem teljesítik a követeléseit.

Ezek:
"1. A 2008-as NAT visszaállítása július 1-től.
2. A 2008-as NAT-ban foglalt műveltségterületekre vonatkozó időarányok érvényesítése a kerettantervi alap óraszámokra, ami az adott évfolyamon kötelező óraszám legfeljebb 85%-a, szeptember 1-től.
3. Az tanári státuszok számításánál a csoportbontásokat is figyelembe véve, a kötelező óraszám 18 tanóra + 4 tehetséggondozó/korrepetáló/felügyelői/egyéni vagy szakköri foglalkozás óra alkalmazása.
4. A tanórák szakos ellátásának biztosítása”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!