szerző:
hvg.hu

Az államtitkár szerint ki kéne rúgni azt a pedagógust, aki bejelentette, nem osztályozza március 15-től (hagyományos módon) a diákokat. A tanárnő szerint Palkovics félinformációk birtokában nyilatkozott, és akciója épp az oktatás esztelen rendszerére irányítja a figyelmet.

Szalayné Tahy Zsuzsa informatika szakos tanár egy hete jelentette be, hogy nem ad osztályzatokat diákjainak, mert egyszerűen nem tud mit osztályozni a Klik-rendszer teremtette abszurd helyzet miatt.

Mint írtuk, Palkovics államtitkár a Magyar Időknek adott szombati interjújában azt mondta, meg kell szüntetni a tanár munkaviszonyát.

Erre válaszolt a Facebookon a pedagógus. Azt írta, hogy a közmédia csúsztatásai miatt valószínűleg Palkovics részinformációkra alapozza a kijelentését.

Levelével Tahy Zsuzsa leszögezi, ő mindent megtesz a diákokért, akikért viszont a KLIK nem tud felelősséget vállalni, és mivel nincsenek megtartva az órák, ő nem tud osztályozni.

Mint írta, ő eredetileg is azt írta, hogy vagy nem ad osztályzatokat vagy mindenkinek ötöst ad.

©

Levelében miközben elmagyarázza motivációit, rámutat a rendszer abszurditására:
„Szeretném látni a munkaköri leírásomat, amelyben szerepel az értékelési kötelezettségem azon diákok tekintetében, akiknek
- nem abban a teremben van órájuk, amelyikben nekem kell lennem (összevonás szerepel a naplóban)
- kéthetente helyettesítem az informatikaórát
- más szakos tanárok tartják az informatikaórákat, amelyen jellemzően saját tantárgyuknak megfelelő témát tanítanak (mivel az informatikára nincs se képesítésük, se megfelelő rálátásuk).”

Mint írja, amennyiben ezen diákok értékelése bizonyítottan az ő feladata, akkor „életbelép a VAGY második argumentuma”, azaz mindenkinek ötöst ad.

Végül leszögezi, hogy a minőségi oktatás közös ügyünk. ”A minőségi munkához idő kell. Idő kell a lemaradók segítésére, a tehetségek fejlesztésére, az önképzésre, az egyetemekkel kapcsolattartásra. Egyetértek Palkoviccsal, ezek kellenek. Erre idő is kell. Ezért írtam 18+4 órát. 18 órát nem csak a mestertanároknak, hanem a gyakornokoknak, pedI-nek és pedII-nek is.”

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!