szerző:
MTI

A jobbikos alelnök állítja: ezen a héten hallott először sajtó által különleges párthadseregként emlegetett társaságról, ami szerinte egy baráti társaság lehet.

Nem lehet szervezetről beszélni a Farkasok esetében a Jobbik alelnöke,  Z. Kárpát Dániel szerint  mivel nincs bejegyzett Farkasok nevű egyesület, és nincsen költségvetési támogatása sem. A sajtó által különleges párthadseregként emlegetett társaságról  Z. Kárpát Dániel az M1 aktuális csatorna vasárnap esti adásában beszélt, mint mondta: a hét közepéig nem is tudott a Farkasok létezéséről. Véleménye szerint mindössze egy baráti társaság folytatott szabadidős tevékenységet. Arra a felvetésre, hogy az interneten harcosok képzésére történő toborzás valóban szabadidős tevékenység-e, az alelnök azt válaszolta: Magyarországon több száz önképző kör működik, amelyek tevékenységére ő nem láthat rá. Azt pedig nem számoltatja el, hogy a Jobbik hivatali alkalmazottja szabadidős programjai során mit csinál - tette hozzá.

Az ellenzéki párttól nem várható el, hogy a tőle független, szuverén szervezetek életét átvilágítsa - mondta, hozzátéve: szerinte a Jobbikot próbálják félkatonai csoportosulásokkal összekötni, amelynek a célja a kormányzóképesség kétségbe vonása.  Z. Kárpát Dániel úgy vélte: inkább pozitívan kellene értékelni azt, hogy a magyar fiatalokban megvan a hazájuk iránti elkötelezettség, a honvédelemhez való hozzájárulás vágya. A kérdés pedig az, hogy ezt "miért nem tesszük lehetővé számukra egy önkéntes sorkatonai szolgálat keretein belül". A Jobbik alelnöke a Magyar Gárdát érő kritikákhoz annyit fűzött: a szervezet sok esetben olyan karitatív szociális akciókban is részt vett, amely a polgári lakosság javára szolgált.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!