szerző:
hvg.hu

A harmadosztályú Csepel-Fradi 2-n majdnem annyian voltak, mint az egész NB I-es fordulóban.

10 ezer 125 néző volt vasárnap a Csepel és a Ferencváros (második csapata) közötti meccsen, ahol a ferencvárosi szurkolók jelentős része, „a Tábor” demonstrálta, hogy mennyire fontos (lenne) a véleményük komolyan vétele.

Amint azt nemrég részletesen bemutattuk, a Ferenczvárosi C-Közép nevű szurkolói csoport 2014 őszén jött létre. Ők a kapu mögötti ultrákhoz (B-közép) képest 15-20 évvel idősebbek, egykor többnyire szintén a kapu mögött kezdték a szurkolást, de ma már az oldallelátón adják át gyerekeiknek a fradizmust. Ők.szólították fel lemondásra a minap a klub elnökét, Kubatov Gábort a Nemzeti Választási Irodánál történtek – a kigyúrt kopaszok felvonulása – miatt. A kezdeményezők célja, hogy minél több elhivatott fradista csatlakozzon az egyesülethez, és hogy a ma még inkább tiszteletre méltó nyugdíjas körként működő szerveződés egy idő után a klub civil kontrolljává váljon és betöltse valódi szerepét.

©

Bár a klubvezetés mindent megtesz, hogy az új stadionnal, felnőtt- és utánpótlás edzőközponttal, a milliárdokból felpumpált csapattal, a már lényegében megnyertnek tekinthető bajnoki címmel a Fradi-sztori hihetetlen sikertörténetnek tűnjön, a „Tábor nélkül”, negyedház előtt, 12 év után újra megszerezhető bajnokságnak aligha fognak úgy örülni az Üllői úton, mint mondjuk az 1991-92-esnek.

A Csepel-Ferencváros meccsen a szurkolói csoport tagjai mellett a klub számos ikonikus alakja is megjelent. Az alábbi videóból – amelyet a csoport a Facebook-oldalán tett közzé – jól látszik az esemény hangulata:

Fradi induló

Közzétette: Ferenczvárosi C-közép – 2016. március 13.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!