szerző:
MTI

A hétfői balesetben 25-en sérültek meg, egyiküket mentőhelikopterrel vitték kórházba. A mentési munkálatok miatt várhatóan este újra lezárják az autópálya Budapest felé vezető oldalát.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője,  Soltész Bálint elmondta, a balesetben legalább huszonöten megsérültek, amikor árokba hajtott egy menetrend szerint közlekedő busz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Hatvan közelében hétfőn délután. Az utasok közül ketten súlyos sérülést szenvedtek, őket kórházba szállították, a többi könnyű sérültet a helyszínen látták el a mentők. Azt is elmondta, hogy a buszon összesen 30-an voltak, és a busz vezetője nem sérült meg.

   Az 55-ös kilométerszelvényben történt balesetnél a rendőrök félpályás útlezárás mellett még az esti órákban is helyszínelnek, ezért óvatosságra intenek az érintett útszakaszon.

   Az M1 tudósítása szerint várhatóan csak a késő esti órákban érkezik meg az a daru, amelyikkel ki tudják emelni a buszt az árokból. A felborult járművet utána valószínűleg trélerrel tudják csak elszállítani. A busz kiemelésének idejére vélhetően le fogják zárni az autópálya Budapest felé vezető oldalát.