szerző:
hvg.hu

Március 15-ei megemlékezések és a tüntetések miatt városszerte több helyen számíthatunk útlezárásokra és a tömegközlekedési járatok forgalma is jelentősen változik. Lesz olyan megálló, ahol nem áll meg az M1-es metró és a 4-6-os villamosok esetében is lesznek változások.

A március 15-i megemlékezések, ünnepi programok és demonstrációk miatt az alábbi helyszíneken kell útlezárásra számítani:

Budai Vár: március 15-én 0 órától március 16-án hajnalig.

Múzeum körút: március 15-én 4 és 15 óra között.

Kossuth Lajos tér: 7 és 10 óra között, valamint 15:30 és 18:30 között.

A Kossuth Lajos tér–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Károly körút–Astoria–Múzeum körút útvonalon 9:30 és 10:30 között.

A Múzeum körút–Astoria–Kossuth Lajos utca–Szabad sajtó út–Erzsébet híd–Döbrentei tér–Attila út–Dózsa György tér–Palota út–Dísz tér útvonalon 11:30 és 12:30 között.

A Jagelló út–BAH csomópont–Alkotás utca–Magyar Jakobinusok tere–Krisztina körút–Vérmező út–Széna tér–Margit körút–Bem József utca–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja–Lajos utca–Pacsirtamező utca–Árpád híd–Róbert Károly körút–Váci út–Dózsa György út–Hősök tere–Andrássy út–József Attila utca–Széchenyi tér–Akadémia utca–Vértanúk tere–Báthory utca–Szemere utca–Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Deák Ferenc tér–Károly körút–Dohány utca–Síp utca–Rákóczi út–Baross tér–Kerepesi út–Veres Péter út–3-as számú főút útvonalon 11 óra és 12:45 között.

Bem tér: 14 és 16 óra között.

Andrássy út–Oktogon–Teréz körút–Podmaniczky utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Alkotmány utca–Kossuth Lajos tér útvonalon 14:30 és 18:30 között.

Kedden változik az M1-es metró, a 2-es és a 4-6-os villamos menetrendje:

Az M1-es metró várhatóan 14:30 és 15:30 között a Hősök tere állomáson, emellett – hatósági döntés függvényében – előreláthatóan 15:20 és 16 óra között a Bajza utca, a Kodály körönd, a Vörösmarty utca és az Oktogon állomáson egyik irányban sem áll meg, azokon csak áthalad. A tanártüntetés szervezői ezt másképp tudják, az esemény Facebook-oldalára csupa nagybetűvel írták ki, hogy "A KISFÖLDALATTI MEG FOG ÁLLNI" a Hősök terénél is. Abban ez esetben nem áll csak meg - tudatják -, ha akkora tömeg lesz a metrókijárat körül, hogy nem férnek már ki a kisföldalattiból. 

A 2-es villamos várhatóan reggel 7 és délelőtt 10 óra, majd délután 15:30 és 18:30 között rövidített útvonalon, a Közvágóhíd H és a Kossuth Lajos tér M megállóhely között közlekedik. A délelőtti forgalomkorlátozás idején a Kossuth téren csak a Széchenyi rakparti megállóhelyig visz utasokat, míg délután már a megszokott Kossuth Lajos téri megállójában (a metrókijárattal szemben) szállhatnak fel, illetve le.

A 4-es és a 6-os villamos várhatóan 15:30 és 16:30 között négy szakaszon, megosztva közlekedik:

Az Újbuda-központ M (4-es), illetve a Móricz Zsigmond körtér M (6-os) végállomás felől a Blaha Lujza tér M-ig visz utasokat. A Blaha Lujza téren egy másik villamosra kell átszállni, amely csak a Blaha Lujza tér M és a Király utca/Erzsébet körút között – úgynevezett ingajáratként – közlekedik.

A 4-es és a 6-os villamos a Széll Kálmán tér M-től csak a Jászai Mari térig  visz utasokat. A Jászai Mari téren egy másik villamosra kell átszállni, amely csak a Jászai Mari tér és a Nyugati pályaudvar M között – úgynevezett ingajáratként – közlekedik.

De változik többek között a 7-es, 107-es, a 9-es és az 5-ös buszok útvonala és menetrendje is.

A BKK arra kéri az utazókat,, hogy indulás előtt tájékozódjanak a BKK Info és a BKK Futár oldalán, illetve mobilalkalmazások segítségével, valamint a BKK Facebook-oldalán, ahol a társaság folyamatosan hírt ad majd a közlekedési változásokról.

Korábbi cikkünkben azt is összeszedtük, hol, milyen tüntetések lesznek a fővárosban.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!