szerző:
hvg.hu

Az állatokat szűk ketrecekben akarta átvinni a határon egy román férfi. A lefoglalt hattyúk a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz kerültek.

Védett hattyúkat próbáltak kicsempészni az országból egy román férfi - írja a police.hu. A vállaji közúti határátkelőhelyen kisbusszal jelentkezett az országból kilépésre egy 20 éves román állampolgár vasárnap este.

Az ellenőrzést végző során a jármű csomagterében, két ketrecben összesen kilenc hattyút találtak a határrendészek A szakvélemény szerint az állatok közül hat védett fajnak számító bütykös hattyú, három pedig fekete hattyú. Utóbbiak ugyan nem védettek, de a gépkocsivezető azok szállításához, illetve az országhatáron történő átviteléhez sem rendelkezett a szükséges dokumentumokkal.

©

A román férfit természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki a mátészalkai rendőrkapitányságon.  Azt csak később derül ki, hogy a szállítás módja állatkínzásnak minősül-e, ezt  szakértő segítségével döntik majd el. A lefoglalt hattyúkat átadták a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársainak.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!