szerző:
hvg.hu

A húszfős egység a macedón-görög határszakaszon szolgál majd. A csehek, szlovákok és a németek is küldenek rendőröket Macedóniába.

Papp Károly országos rendőrfőkapitány a Készenléti Rendőrség budapesti központjában azzal indokolta a húszfős egység bevetését, hogy a görög-macedón határ lezárásával jelentősen megváltozott a migrációs helyzet.

A főkapitány elmondta, nem először küld rendőröket Magyarország Macedóniába, az előző egység február elején tért vissza egy hónapos kiküldetéséből, munkájukról elismerően nyilatkoztak a macedón rendőrök.

A macedón rendőrség támogatására nem csak Magyarország, de Csehország, Szlovákia, Ausztria és Németország is küldött egységeket.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!