szerző:
hvg.hu

Várhatóan 2016 utolsó negyedévében költözhet be a felújítás alatt álló Hild-villába a Fekete György vezette Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete. Az épületben szálloda is lesz, ahol majd magyar és külföldi kutatók húzhatják meg magukat.

A Fekete György vezetette Magyar Művészeti Akadémi (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének referatúrái fognak felköltözni a Hild-villába, amelynek felújítása most is tart. A patinás épületben szállodát is tervez kialakítani az MMA, ahol majd külföldi és határon túli magyar kutatók lakhatnak.

Fekete György MMA-elnök szerint a referatúrák az elkövetkező években azzal fognak foglalkozni, hogy leírják, egyáltalán mit kell kutatni. "Tíz-tizenöt év alatt össze kell tudni írni a magyar művészettörténetet napjainkig" – fogalmazott.

A villa felújításáról Fekete György korábban azt mondta, hogy a több százmilliós felújítás országos érdek, mivel építészeti örökségünk megóvását is célozza.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!