szerző:
hvg.hu

Egy motor hibásodhatott meg azon a Tarom román gépen, amely szerdán délután hajtott végre kényszerleszállást Budapesten. A gépen volt Borboly Csaba romániai magyar politikus is.

Füsttel telt meg az utastér a szerdán délután negyed 3-kor Budapestről Bukarestre induló Tarom román légitársaság egyik gépén - tette közzé a Facebookon Borboly Csaba romániai magyar politikus, Hargita megye tanácsának elnöke, aki szintén a gépen volt.

Borboly azt írta, szerdán reggel utazott Budapestre egy egyeztetésre és délután repült volna vissza Bukarestbe, de a budapesti reptéren felszállás közben füsttel telt meg az utastér, ezért vissza kellett fordulniuk és a meghibásodott motort leállítva a gép egy működő motorral hajtott végre kényszerleszállást.

"Készültségi állapotot rendeltek el, földet érve vártak a mentők, tűzoltók és csak ellenőrzés után szállhattunk ki a gépből. Nem mindennapi tapasztalat volt, de a lényeg, hogy mindenki épségben van" - írta a politikus.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!