szerző:
hvg.hu

A szigetvári polgármester egy fórumon az állattartásból vett példával illusztrálta, hogy szerinte miért kellene a hátrányos helyzetű gyerekeket külön tanítani.

Vass Péter, Szigetvár független polgármestere két hete egy fórumon az integrált oktatás ellen szólalt fel, a hátrányos helyzetű és beteg gyerekeket pedig a beteg malacokhoz hasonlította - számolt be az RTL Klub.

Vass Péter azt mondta: "vicc az, hogy az egészséges gyerekeket és a hátrányos helyzetű és nem teljesen száz százalékos gyerekeket tulajdonképpen egy iskolában taníttatjuk. Ezt az állattartában úgy csináljuk, sokkal humánusabb, hogy az egészséges malacokat értelemszerűen átvisszük az utónevelőbe. A gyengébbeket külön rakjuk, minőségibb kaját adunk nekik, és megpróbáljuk felhozni arra a szintre, hogy a jobbak közé kerülhessenek."

A polgármester az RTL Klubnak azt mondta, továbbra sem tartja szerencsétlennek a kijelentést, mert mint mondta, ő maga állatorvos, és csak szemléletesebbé akarta tenni a példát. Mint mondta, szerinte jobb volt az a korábbi rendszer, hogy voltak kisegítő iskolák, ahol jobban, megkülönböztetett figyelemmel lehetett a hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozni.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!