szerző:
hvg.hu

Csapnivaló étel, egyetlen nővér és kora délután távozó orvos. Egy fiatalember szerint ilyen volt az ünnepi hosszú hétvége a fővárosi Szent László Kórház fül-orr gégészeti osztályán, ahol négy napot feküdt. Azt állítja: vacsorára csak egy szelet párizsit és kockasajtot kapott, a kórház szerint a reggelihez járó pékárut kellett volna beosztania ugyanis estéig. Az osztályvezető orvos szerint az ünnepi hétvégén nem volt szükség több orvosra, és az orvoshiánynak semmi köze nem volt ehhez - hangzott el a csütörtöki RTL Híradóban.

A fővárosi Szent László Kórház fül-orr gégészeti osztályán az egyik esti vacsorához nem járt zsemle vagy kenyér a vacsorára felszolgált kockasajthoz és egy szelet párizsihoz. Mint kiderült, a reggelihez adott pékárut kellett volna beosztani, és hagyni belőle estére.

Erről egy fiatalember számolt be az RTL Híradónak, aki négy napot töltött az osztályon, miután elpattant egy ér az orrában, és az elfertőződött. Első nap szembesült a vacsoránál azzal, hogy éhes marad, mivel a reggel kapott három zsemléből egyet sem tett el estére.

A kórház élelmezési vezetője szerint bevett szokás, hogy a pékárut a nap elején porciózzák, de szerinte erre mindig figyelmeztetik a betegeket. Villányi Orsolya szerint ha a beteg szól a nővéreknek, hogy éhes még, vagy nem elégedett az étellel, akkor a nővérek felveszik a kapcsolatot az osztály dietetikusával.

A fiatalember mást is sérelmezett az ellátással kapcsolatban. Azt mondta, hogy csak kora délutánig volt orvos, utána egyetlen nővér ügyelt az osztályon, pedig hat kórteremben is feküdtek betegek.

Az osztályvezető orvos szerint a hosszú hétvége teljesen átlagos hétvége volt, nem volt szükség több orvosra. Bársony-Kovács Péter szerint most divatos téma az orvoshiány, de a mostani helyzetnek ehhez semmi köze nem volt. A magyar egészségügy legalább 150 éve úgy épül fel, hogy az ünnepnapokon és a hétvégéken, amikor nincs aktív munkavégzés, akkor ügyeleti szolgálat van.

A törvény szerint a fül-orr-gégészeten egyébként sem szükséges állandó orvosi ügyelet – tette hozzá.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!