szerző:
hvg.hu

Erdősi Lászlóné és kísérője a szocialisták után érkezett csak meg a Nemzeti Választási Irodához (NVI) február 23-án hajnalban, de a kopaszok előreengedték és testükkel védték őt – derül ki a Bors által most közzétett felvételekből, amelyek az iroda előtt készültek.

A kopasz férfiak két főnöke már hajnali 4:10-kor megérkezett február 23-án az akkor még zárva lévő NVI irodája elé, fél 5 előtt pedig több társuk is megérkezett, az egyik főnök pedig elkezdte átadni a többieknek azokat a mappákat, amelyekben Erdősi Lászlóné népszavazási kérdései voltak a boltzárról – írta a Bors azokra a felvételekre hivatkozva, amelyek most bukkantak fel az ominózus reggelről.

Ezeket a felvételeket nem engedték lejátszani az NVI február 29-i ülésén, amelyen a népszavazási kérdésekről döntöttek.

A videó szerint Nyakó István, Lukács Zoltán és egy harmadik személy már 6 óra előtt megérkezett, hogy leadják saját kérdésüket. Nem álltak oda a kapuhoz, távolabb álltak meg a kopaszoktól, akik csoportokra szakadtak, míg páran közülük beálltak az ajtó elé, a többiek pedig Nyakóék közelében várakoztak. Erdősi Lászlóné és kísérője csak háromnegyed 7 előtt érkezett meg, a Bors szerint a kísérő volt az, aki később a kopaszok segítségével Nyakó előtt bélyegezte le az Erdősiné nevében beadott népszavazási kérdést.

Az idős nő és kísérője közel álltak meg a kapuhoz, amelyet 7-kor nyitottak ki. Ekkor a kopaszok előre engedték Erdősinét, aki bement az előtérbe, utána pedig szinte az összes kopasz bezúdult az épületbe, Nyakóék kinnragadtak. Erdősiné kísérője először nem tudott bejutni, csak pár perc múlva engedték be. Nem sokkal háromnegyed 8 előtt Nyakó István is megpróbált bejutni az épületbe, de a kopaszok főnöke belépett elé és félretaszította. Nyakó felháborodott, de később ő is bejutott.

Mint korábban megírtuk, elsőként végül Erdősinének (illetve a kísérőjének) sikerült leadnia kezdeményezését. Róla utóbb derült ki, hogy Herceghalom egykor fideszes polgármesterének a felesége, és egyéb fideszes szálak is felbukkantak a furcsa ügyben. Később Erdősiné azt nyilatkozta, ő magánszemélyként járt el, de véleménye azért van a dolgokról, bár erről részleteket nem mondott.

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) később átengedte Erdősiné kérdését, de azt is megállapította, hogy az incidens során megsértették a választás tisztasága, az esélyegyenlőség és a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás alapelvét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!