szerző:
hvg.hu

Személyi kultusz kiépítése, cenzúra bevezetése, lopás – egyebek mellett ezt kínálja programjában a Belus Szövetség, amely az Eötvös Loránd Tudományegyetemen született az idei hallgatói önkormányzati választásra, és nagyjából a Magyar Kétfarkú Kutya Pártot idézi. Egyelőre úgy tűnik, az egész egy vicc, de az biztos, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán működő hallgatói önkormányzatnak görbe tükröt mutat – írja az Átlátszó Oktatás.

Egy ÁJK-s hallgató egyszemélyes vállalkozása a Belus Szövetség – Szövetség a jólétemért. Azt ígéri, hogy győzelme esetén a HÖK-elnök megnevezése “az egyetem első polgára” lesz, aki pedig nem hökös, az alattvaló megnevezést fogja viselni. A párt ideológiája az, hogy minden ellopható, és amit el lehet lopni, azt el is lopják.

A szövetség a HÖK eddigi gazdálkodása miatti botrányokra reagálva átalakítaná a szabályokat. Mostantól minden dokumentumot három évre titkosítanának és két év után kötelező lenne megsemmisíteni azokat “helytakarékosság miatt”. A sok szempontból problémás szociális támogatás rendszerét pedig győzelem esetén úgy formálná át, hogy azt csak az kaphatna, aki “a pártra” szavazott.

©

A Kétfarkú Kutya Párt ingyen sör ígéretéhez hasonlóan a Belusnál is vannak népszerűségnövelő ötletek: megszüntetnék például a bukás intézményét.

Az egyetem idei hallgatói önkormányzati választása már a maga nemében is egyedinek ígérkezik. Az eddigi, egyéni megméretések helyett egyfajta pártosodás figyelhető meg ugyanis. A kínálatot az egyedi logót kreáló Belus Szövetség – Szövetség a jólétemért is színesíti – olvasható a cikkben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!