szerző:
hvg.hu

A szülők számtalanszor jelezték, hogy valami nem stimmel a tanárnővel, de az iskola eddig nem tett semmit az ügyben.

Fizikailag és lelkileg is bántalmazza egy pedagógus a gondjaira bízott gyerekeket a Tiszabői Általános Iskolában – ez derül ki az Eduline birtokába jutott dokumentumokból. Az eseteket már a rendőrség is vizsgálja, és annak ellenére, hogy gyanúsítottként hallgatták ki az iskola egyik tanárját, ő továbbra is taníthat.

Az iskolát jelenleg is vezető igazgató még 2013-ban mutatta be a kollégáknak M.I-t, akit előbb igazgatóhelyettesnek nevezett ki. Miután szakmai hiányosságok miatt ettől a pozíciótól megfosztották, a gyógypedagógiai tagozat egyik kis létszámú osztályát vette át.

A pedagógus a beszámolók szerint több gyereket is megütött, szakértői jelentések szerint pedig a munkáját is hiányosan végzi. Az egyik kislány szülője szerint a tanárnő "fucsán közeledik, csókot kér", és egy alkalommal "felhúzta a szoknyáját a kislány előtt".

Hiába jelezték már évekkel ezelőtt a problémákat a kollégák és a szülők is, az igazgató és a tankerület eddig semmit sem tett. További részletek az esetekről az Eduline.hu-n.