szerző:
hvg.hu

A Comment.com szerint hazudott a TV2, amikor azt állította hétfő délutáni közleményében, hogy nem próbálták visszacsábítani a Napló című műsor több egykori riporterét, szerkesztőjét. A blogon névvel említenek több olyan egykori munkatársat, akiket megkerestek, de nemet mondtak a felkérésre.

A hétfői Népszabadság írt arról, hogy felélesztik a TV2-nél a Napló című műsort, és a kereskedelmi tévé vezetői megkeresték az egykori szerkesztőket, munkatársakat, akiktől megkérdezték, részt vennének-e a műsor újraindításában. Legtöbbjük határozott nemmel válaszolt a lap szerint. A Naplót Hajdú Péter felügyelné producerként.

Szintén a Népszabadság írt arról, hogy Azurák Csaba után Várkonyi Andrea is távozik a Tényekből.

A TV2 hétfő délutáni közleményében azt írták, hogy Várkonyi Andrea nem tűnik el a képernyőről, ő lesz a hamarosan visszatérő Napló házigazdája. A Tényekbe visszatér műsorvezetőként Andor Éva. Azurák Csaba egy vadonatúj közéleti, politikai háttérműsorra készül, ezért búcsúzik a Tényektől. A TV2 hírműsorában április 11-től Gönczi Gábor köszönti a nézőket.

„A TV2 továbbá cáfolja azokat a híreket, melyek szerint több volt Napló riportert és szerkesztőt felkeresett volna az újrainduló műsorral kapcsolatban” – derül ki a közleményből.

Azt is jelezték, hogy a tenyek.hu csupán önálló szerkesztőségként szűnik meg, a hírportálon ezután is elérhetőek lesznek a TV2 hírei.

A volt naplós riporterek másképpen tudják

A Comment.com blog szerzője felhívta Való Gábort, a Napló egykori riporterét azzal kapcsolatban, hogy érkezett-e megkeresés hozzá a TV2-től a Naplóra vonatkozóan. Azt válaszolta, hogy igen, háromszor is, de nemet mondott. Való Gábor annyit mondott még, hogy egyik kolléganőjét e-mailben, egy másikat Viber vagy valami hasonló alkalmazáson keresztül, üzenetben érték el. 

Nemet mondott Tóth Andrea és Mijó Annamária is.

A blog egyik informátorára hivatkozva azt írja: M. Kiss Csabát is megkereste a TV2 a Naplóval kapcsolatban, de ő szintén nemet mondott, ahogy Korn Anita is.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!