szerző:
hvg.hu

A mátészalkai férfi állítása szerint azért indult a templomba, hogy megfogadja a lelkésznek, többet nem iszik, de végül még is inkább a perselypénzt próbálta meg elcsenni. A lelkész tetten érte, sőt le is fotózta a behatolót.

Egy mátészalkai templom udvarán álló épületbe tört be egy férfi vasárnap napközben. Ellopnia semmit sem sikerült, mert a lelkész meglátta, mobiltelefonjával még le is fényképezte, amikor kifelé mászott az ajtó betört üvegén - közölte honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tetten ért férfi elmenekült, de a fénykép alapján a rendőrök rövid időn belül elfogták.

L. Károly 44 éves helyi lakost lopás kísérlete miatt hallgatták ki. A férfi vallomásában elmondta, hogy a bűncselekmény napján többféle gyógyszert vett be, majd alkoholt is fogyasztott.

Elmondása alapján azért ment a templomba, mert a tiszteletes előtt akarta megfogadni, hogy többet nem iszik, de közben meggondolta magát, és inkább a perselypénzt próbálta meg megszerezni. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsítottat őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

©