szerző:
hvg.hu

A világhírű lap groteszk riportban számol be a szegedi perről, és a lehetetlen jogi helyzetről.

Magyarországra fenyegetést jelent egy kerekesszékes és egy vak asszony – a Financial Times külön cikket szentel a szegedi menekültpernek, amelyben két fogyatékkal élőt vádolt (többek közt) a magyar állam önnön rendjének megsértésével, melyet a hírhedt röszkei kerítéstámadás és könnygázas visszatámadás alkalmával követtek el. A lap megemlékezik arról, hogy Orbán az elsők közt volt, akik bezárkóztak a kontinensen, és erőszaktevők, terroristák érkezésével riogatott. A FT felidézi a per mozzanatait, ahogy a félig vak asszony úgy védekezik, lépni is alig van ereje, hogy tudna bárkit megtámadni. És az is olvasható, hogy a kerítéssel kapcsolatos vádlottak 99%-át elítélték a bíróságok. A vádlottak az Égei-tengertől idáig jutottak, a kiskunhalasi őrzött szállásra, amelyről úgy gondloják, inkább börtön, mint menekültek elszállásolására való hely.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!