Nem lesz Kunfalvi-kurzus a Corvinuson

Nem lesz Kunfalvi-kurzus a Corvinuson

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A vitatott stílusú, Juhász Pétert is meginterjúvoló TV2-s újságíró kalandja a Corvinussal egyszeri volt, egyelőre nem folytatódik a tényfeltáró kurzusa.

Nem lesz több Kunfalvi-féle tényfeltáró kurzus a Corvinuson, tudta meg az Átlátszó. Kunfalvi Nóra akkor tett szert országos ismertségre, amikor egy héttel ezelőtt elkészítette némileg vitára ingerlő interjúját Juhász Péter Együtt-politikussal. Az anyag nagy vihart kavart, főleg akkor, amikor Juhász a maga, vágatlan verzióját is feltette a Facebookra – utóbb közölte, be is perli Kunfalvit. Ebből derült ki, hogy a válaszait jelentős mértékben megrostálta a Tények. A kérdéses interjú, riport miatt a MÚOSZ etikai bizottsága vizsgálatot is indított, a Tényeket pedig már annyian hagyják ott, hogy Vajnáék kétségbeesetten próbálják befoltozni az egyre nagyobb szakemberhiány miatt támadt lyukakat.

Még nagyobb port vert aztán fel, hogy a szakmailag kétséges értékű anyagot készítő Kunfalvi – felettese azóta el is hagyta a Tényeket –, oknyomozó-tényfeltáró újságírást tanít a Corvinuson. Orbán Ráhelhez hasonlóan.

Az Átlátszó megkereste a Corvinust, ahonnan az az információ érkezett, Kunfalvi nem alkalmazottja az egyetemnek, csak óraadóként volt kurzusa, ez azonban csak egy félévre szólt, ugyanakkor az idén már nem indul oknyomozó-tényfeltáró kurzus, sem Kunfalvival, sem mással a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetében.

Hozzászólások