szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Index megszerezte a Nézőpont Intézet titkos kutatását. Az emberek többsége alapvetően nem ért egyet a kormány politikájával, bár a határzárat támogatják.

Az Index birtokába került a kormányközeli Nézőpont Intézet úgynevezett VIP-kutatása. Ezeket a felméréseket csak a megrendelőnek mutatják meg, a nyilvánosság elé nem kerülnek, legfeljebb részben. Mint az Index megjegyzi, a februári mérésekből annyit közölt az intézet, hogy az ellenzék nem erősödött sokat, de azt már nem említette meg, hogy a pedagógusok követeléseivel a megkérdezettek többsége egyetért.

Az adatokból kiderül, mindössze 33 százalék támogatja a Fidesz oktatáspolitikai reformjait, 60 százalék szerint pedig túlzottan központosított a rendszer. 65 százalék véli úgy, hogy a pedagógusok elégedetlensége jogos, és csak 19 százalék ítéli megalapozatlannak.

Nincs támogatottsága a kormány adópolitikájának sem: csupán 22 százalék akar további szja-csökkentést, míg 62 százalékos többség szeretné az áfa mérséklését. Nincs többsége a terrorveszélyhelyzet bevezetésének sem. A határ lezárását ugyanakkor jól fogadta a közönség, és látványosan sikerült vele növelni a kormány támogatottságát.

További részleteket az Index cikkében olvashat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!