szerző:
hvg.hu

Hat nap alatt meghozta az ítéletet a Kiskunhalasi Járásbíróság: mind a négy menekültet kiutasították Magyarország területéről.

Mint azt korábban megírtuk, a rendőrség szerint garázdaság történt a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A menekültek a tévénézésen vesztek össze, majd körülbelül harmincan dulakodni kezdtek szombaton este 19 óra után.

Négy menekültet (két algériai és két pakisztáni állampolgárt) gyorsított eljárásban bíróság elé állítottak, a Kiskunhalasi Járásbíróság pedig hat nappal később meg is hozta az ítéletet, és csoportosan elkövetett garázdaságban bűnösnek mondta ki, ezzel együtt kiutasította őket Magyarország területéről.

Az ítélet ellen senki sem jelentett be fellebbezést, így az jogerős.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!