szerző:
hvg.hu

Felhívást tett közzé az Együtt politikusa, amelyben arra kér mindenkit, információkkal, akár drónfelvételekkel segítsék felmérni a miniszterelnök vagyonát. Közölte azt is, hogy feljelentést tett az újságírók drónját elkobzó rendőrök ellen.

Segíts felmérni Orbán vagyonát! Akár drónnal is! – írta facebookos felhívásában Juhász Péter, az Együtt politikusa.

Közölte, feljelenti a rendőrséget, amiért elkobozta a 444 drónját, amikor a riporterek Felcsút és az Alcsút-közeli hatvanpusztai majorság környékén vizsgálódtak a miniszterelnök vagyona után. Eközben "a bűncselekményt elkövető TV2-es riporterek kameráját nem kobozzák el" – nehezményezte Juhász arra az esetre célozva, amikor a TV2 munkatársai "bekameráztak a házába". Emiatt az ellenzéki politikus ugyancsak feljelentést tett.

Juhász szerint a hatalom minden eszközzel akadályozza, hogy "valós képet kapjuk a szemtelenül meggazdagodott Orbán vagyoni helyzetéről".

Facebookos követőitől azt kérte, hogy ne hagyják "megfélemlíteni magukat", hanem segítsenek felmérni "az Orbán család mesés vagyonát. Tudjuk meg, hogyan él valójában Putyin magyarországi helytartója!" – fogalmazott.

A néptől Juhász azt kéri, hogy hozzon információkat, az újságírók utánajárnak, Juhász pedig jogi útra tereli az ügyet, ha kell.

©

Juhász Péter egy nappal az után tette közzé felhívását, hogy kiderült, nem indul el az általa kezdeményezett vagyonosodási eljárás Orbán Viktor ellen.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!