szerző:
hvg.hu

Pénteken kidőlt egy fa a Városligetben, de szerencsére nem sérült meg senki – közölte a ligeti városrendezési projektet vivő Városliget Zrt., amely szerint ezért is nagyon veszélyes, ha a beteg és balesetveszélyes fákat nem vágják ki.

Kidőlt egy 70 éves nyárfa a Városligetben, a tó mellett – közölte a Városliget Zrt., az a cég, amelyhez a múzeumépítéssel és a Liget megújításával kapcsolatos Liget Budapest Projekt tartozik. A cég közleménye szerint senki nem sérült meg, a beteg fatörzset eltávolították, de a mellette álló fát is ki kell vágnia a Főkertnek.

©

A Városligetben a Kertem nevű kertkocsma területén a múlt héten kezdtek fakivágásba a Főkert emberei, a Városliget Zrt. megbízásából, ezen a helyszínen épül majd fel a Magyar Zene Háza. A fakivágásokat azonban félbe kellett szakítani, mert aktivisták és politikusok akadályozták meg a további kivágásokat.

A zrt.-t vezető Sághi Attila a hvg.hu-nak adott interjúban beszélt arról, hogy a városligeti fák 10 százalékát ki kellene vágni, mert öregek és betegek, és a fák megújítását a kertészeti vállalat az utóbbi évtizedekben elhanyagolta. A cég mostani közleménye szerint a mostani fakidőlés is azt bizonyítja, hogy a Ligetben álló 6000 fából 600-at ki kellene vágni.

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!