szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a BRFK abban az ügyben, melyet a Bikás parki sportcentrum magánkézbe adása kapcsán hűtlen kezelés gyanújával indult még öt évvel ezelőtt, írja a Magyar Nemzet. A szerződést Molnár Gyula, Újbuda akkori polgármestere kötötte, aki az ellene indult eljárások miatt éveken át parkolópályán volt, de most azt tervezi, hogy elindul az MSZP nyáron esedékes tisztújító kongresszusán elnökjelöltként.

Molnár Gyula, a XI. kerület polgármestere 2005-ben kötött 15 éves bérleti szerződést a helyi Bikás park egy részének hasznosítására. A százmilliós beruházás a háromszorosára duzzadt: a fideszes vezetésű kerület feljelentése szerint Molnár Gyula az önkormányzat felhatalmazása nélkül vállalt garanciát a beruházási érték száz százalékára, úgy, hogy az ingatlanra 300 milliós jelzálogot jegyeztek be. A cég csődbe ment, az önkormányzatnak ki kellett vásárolnia a céget. A kerület szerint a felhalmozott követelésekkel együtt a kár meghaladja a 300 milliót.

 

©

A BRFK úgy nyomozott öt éven át, hogy háromhavonként kérte az eljárás meghosszabbítását a Fővárosi Főügyészségtől, de ez idő alatt nem tudott eljutni a meggyanúsításig - viszont Molnár Gyula politikai ambícióit (például részvételét a tavalyi önkormányzati választásokon) sikerült meghiúsítania. A Magyar Nemzet cikkében arról is ír, hogy a csődbe vitt Újbudai Torna Club gazdálkodása ügyében is folyik rendőrségi vizsgálat, amelynek elnöke szintén Molnár Gyula volt. A Kopaszi gát fejlesztése kapcsán indult ügyben a gyanúsítás ugyan eljutott vádemelésig, de a Kúria bizonyítottság hiányában felmentette az MSZP-s politikust.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!