szerző:
MTI

Két év alatt több mint a kétszeresére ugrott az ombudsmanhoz intézett beadványok száma: 2014-ben havonta átlagosan 460 beadványt kapott a biztos hivatala, idén viszont már havi ezret.

A Magyar Idők a Székely László hivatala által közölt adatok alapján arról ír: tavaly a legtöbbször - 354 alkalommal - közérdekű beadvány került terítékre, második helyen a jogszabályok véleményezése körüli problémák voltak, ezután a munkajogi viták, a közfoglalkoztatás és a szakszervezetek ténykedése miatt előterjesztett kérelmek csoportja szerepelt.

Az élmezőnyben kaptak helyet - az ügyek több mint öt százalékát adva - a büntető igazságszolgáltatás elleni beadványok, de szintén újdonság az idegenrendészeti téma előretörése: a menekültkérdés a lista hetedik helyére ugrott fel, eggyel megelőzve az oktatásügy témakörét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!