szerző:
MTI

Vádat emeltek egy Somogy megyei polgármester ellen, aki az ügyészség szerint egy családsegítő segítségével, hamis végrendelet beiktatásával szerezte meg egy magányosan elhunyt falubeli vagyonát.

Polgármestert, az ő ismerősét és egy családsegítőt vádol a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség azzal, hogy megszerezték egy örökös nélkül elhunyt vízvári férfi hagyatékát – közölte a Somogy Megyei Főügyészség kedden.

Helyreigazítás
Cikkünk eredeti változatában az ügyészségi közlemény félreérthető megfogalmazása miatt az szerepelt, hogy a vízvári polgármester ellen emeltek vádat. Kozma László, Vízvár község polgármestere megkereste lapunkat, és arról tájékoztatott minket, hogy nem ellene emeltek vádat, az ügyben egy másik település első embere érintett. A félreértésért, személye rossz színben feltűntetéséért Kozma Lászlótól ezúton is elnézést kérünk.

A Horváth Szilárd főügyész által jegyzett közlemény szerint egy dél-somogyi község polgármestere napi kapcsolatban állt a közeli településen dolgozó családsegítővel, aki 2013 nyarán megosztotta vele a vízvári férfi halálával kapcsolatos információkat. Állítólag elhatározták, hogy megszerzik a hagyatékot, és tervükbe a polgármester rossz anyagi helyzetben lévő ismerősét is beavatták.

A vád szerint az ismerős egy, a polgármestertől kapott hamis végrendeletet mutatott be a hagyatéki eljárásban. Ennek eredményeként a közjegyző 2014 tavaszán átadta neki az elhunyt férfi 4,8 millió forint értékű házát és 13,2 millió forint értékű értékpapírjait. Később az örökhagyó életbiztosításai után még 2 millió forintot is kapott. 

Az értékpapírok visszaváltásából származó pénzből 3 millió forintot megtartott, a többit az ingatlan kulcsaival együtt átadta a polgármesternek - áll a közleményben.

Az ügyészség polgári ügyben elkövetett hamis tanúzás, csalás, köz- és magánokirat-hamisítás miatt emelt vádat, és börtönben végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását, valamint vagyonelkobzást indítványozott.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!