szerző:
MTI

A Magyar Liberális Párt ugyan egyetért azzal, hogy Mádl Ferencről közterületet nevezzenek el Budapesten, azzal viszont nem, hogy a Hegyalja út viselje a volt államfő nevét.

Szabadi Viktor, az ellenzéki párt budapesti választmányának elnöke szerdán azt mondta, hogy pártja elfogadhatatlannak tartja, hogy a több mint ezer ott lakó, valamint az érintett kerületek megkérdezése nélkül nevezzék át a Hegyalja utat, amely 1936 óta viseli ezt a nevet.

A Liberálisok az átnevezés ellen 1300 aláírást gyűjtöttek az elmúlt négy napban, ami azt mutatja, a helyiek sem értenek egyet a kezdeményezéssel – tette hozzá Szabadai. Szerinte Mádl Ferencről is olyan "alulról jövő kezdeményezés" után kellene közterületet elnevezni, mint ahogy az szerinte elődje, Göncz Árpád esetében is történhet a XIII. kerületben.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!