szerző:
hvg.hu

A Fidesz egyik alapítója szerint egykori pártja visszavezeti az embereket a félelembe, és alattvalókat akar gyártani az emberekből. Szájer József egykori kampányfőnöke azt mondta, népbutítás, ahogy a menekültkérdést kezeli a kormány.

“Eddig is sokszor lett volna okom a kifakadásra, de a menekültkérdés kormányzati kezelése miatt már tényleg muszáj megszólalnom. Mert ez nettó fasizmus, agymosás és népbutítás” – mondta a Magyar Narancsnak Kardos József, a Fidesz 37 alapítójának egyike, aki 1990-ben Szájer József kampányfőnökeként dolgozott, és a Sziget programigazgatójaként is ismert.

Kardos annak apropóján szólalt meg, hogy  Fidesz szerdán ünnepli 28. születésnapját.

Kardos szerint “éltünk már olyan rendszerben, ahol félni kellett a véleményünk miatt, és a rendszerváltáskor hatalmas eufóriát éreztünk a szabad véleménynyilvánítás lehetősége miatt. Most pedig az akkori társaim visszavezetik az országot a félelembe, és megint alattvalókat akarnak belőlünk gyártani.” A Fidesz alapítójának az sem tetszik, hogy egykori pártja szerint, aki nem ért egyet retorikájukkal, az a terrorizmust támogatja. “Persze, én sem gondolom, hogy milliókat kellene ellenőrizetlenül beengedni Európába, de ehhez nem szükséges fasiszta retorikával uszítani minden idegenség és másság ellen" – tette hozzá Kardos, aki most először adott politikai interjút.