szerző:
hvg.hu

Első fokon a gyulai bíróság életfogytiglanra ítélte azt a 20 éves férfit, aki egy síró csecsemőt babakocsistól bedrogozva az ajtónak lökött, majd ököllel megütötte. A csecsemő belehalt a sérülésekbe.

Babakocsistól az ajtónak lökte a 9 hónapos ksifiút a 20 éves bedrogozott nevelőapa Sarkadon, majd meg is ütötte a gyereket, mert zavarta a sírása. A kisfiú belehalt a sérülésekbe, a férfit életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték - számolt be a TV2 Tények.

A 20 éves munkanélküli férfi szintén munkanélküli élettársával élt együtt Sarkadon a nő három gyerekével. A csatorna szerint csak néhány hónapja voltak együtt, rendszeresen drogoztak és a gyerekeket elhanyagolták.

Miután a férfi a falhoz lökte a babakocsit a síró gyerekkel, majd megütötte a 9 hónapos kisfiút, végül ő maga vitte be az ügyeletre, ahonnan a Békés megyei kórházba került. Itt értesítették a rendőröket, mert a csecsemőn olyan sérülések voltak, amelyek bántalmazásra utaltak. A kisfiú kétéves bátyja combcsonttöréssel került kórházba, rajta is több külsérelmi nyom volt látható.

A férfit a gyulai bíróság első fokon életfogytiglani szabadságvesztésre ítélte, eszerint legkorábban 25 év múlva szabadulhatna feltételesen. Az anyát, bár nem volt otthon a tragédia bekövetkeztekor, mert ő is tudott a gyerekek bántalmazásáról, két év felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság.

Az ítélethirdetéskor ketten összeestek és a biztonsági szolgálat is beavatkozott, mert többen hangoskodni kezdtek. Az elítélt férfi is rosszul lett.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!